Product owner Robin is sinds drie maanden onderdeel van het Flow team, waar hij de behoeften en wensen van klanten naar de development teams vertaalt. Hij is fan van de One Cent Challenge, leert zichzelf klussen om z’n droomhuis te verbouwen en heeft z’n eigen podcast over personal finance.

Purpose millennial

“Mijn eerste maand bij Flow mocht ik vanuit een vakantiehuis in Portugal werken. Ik vind het heel cool hoeveel flexibiliteit en vrijheid ik krijg in mijn werk. Tegelijk moet ik ook flexibel zijn, want omdat Flow hard aan het groeien is, is er niet altijd even veel structuur. Maar dat vind ik ook wel gaaf, want het betekent er veel ruimte is voor eigen inbreng, en ik zo echt kansen kan pakken. En ik sta volledig achter het product, omdat ik echt geloof dat techniek mensen verder kan helpen. Ik ben zo’n purpose millennial, die denkt: als ons product goed werkt, gaan mensen meer sparen, minder uitgeven, hebben ze minder financiële problemen en wordt de wereld uiteindelijk een betere plek.”

Kritische vragensteller

“Ik ben bij Flow verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het product, in de breedste zin van het woord. Zo houd ik me bezig met de marketing en communicatie, maar vooral met: wat gaan we bouwen? Om dat te bepalen ben ik constant aan het onderzoeken waar klanten behoefte aan hebben, en vertaal dat naar onze development teams. Ik zoek uit hoeveel tijd het ons gaat kosten om een aanpassing aan het product te maken, en wat het ons gaat opleveren. Op die manier bepaal ik de prioriteit. We kunnen wel duizend dingen verzinnen die we willen verbeteren aan Flow, maar welke zijn het belangrijkst, en tegelijk ook uitvoerbaar? Als kritische vragensteller die zich baseert op data verzamel ik bewijs dat iets een goed idee is - of juist niet.”

Pindakaas

“Ik ben niet zo goed in rustig zitten en relaxen. Mijn ontspanning vind ik juist door inspanning, met tennis of crossfit. Ik vind het heerlijk om mezelf dan tot het uiterste te pushen. Dat is mijn manier van m’n hoofd leegmaken. Omdat ik veel sport, eet ik veel kwark. Het liefst met een goeie lepel pindakaas erin.”

Spaarpodcast

“Vier dagen per week werk ik voor Flow, en één dag werk ik voor mezelf. Ik heb een grote fascinatie voor personal finance, daarom zijn Flow en ik ook zo’n goede match. Die ene dag per week besteed ik aan de Spaarpodcast. Daarin maak ik persoonlijke financiën toegankelijk door onderwerpen eenvoudig en op een leuke manier uit te leggen. Zo wil ik mensen triggeren om betere financiële beslissingen te nemen. In mijn podcast komen allerlei thema’s aan bod: van mensen die financieel onafhankelijk willen worden en uitleg over beleggen tot hoe je de kosten onderling verdeelt in een relatie. Doordat ik al zo lang met dit soort onderwerpen bezig ben, kan ik me goed inleven in de doelgroep van Flow - en ik behoor daar zelf ook tot.”

De waarde van geld

“Ik heb van huis uit meegekregen om bewust met geld om te gaan. Als ik of een van mijn broers en zus de auto wilde lenen, moesten we onze ouders een klein symbolisch bedrag betalen voor de benzine. Zo gaven ze ons mee wat de waarde van geld is. Gingen we een dagje uit, dan namen we steevast eigen bammetjes en een pakje drinken mee. Het zijn kleine keuzes, maar met grote impact. Ook op mij, want het heeft ervoor gezorgd dat ik van jongs af aan geld spaarde, en al vroeg begon met beleggen. En met geld uit die potjes konden mijn vriendin en ik een deel van ons huis betalen.”

Klushuis

“Afgelopen jaar hebben mijn vriendin en ik een klushuis gekocht, dat we zoveel mogelijk zelf aan het verbouwen zijn. Ik ben niet bepaald super handig, maar vind het tof om dingen te leren die ik nog niet kan. Zo heb ik de hele tuin eigenhandig leeg gegraven en alle kamers in het huis geverfd. Ik ben er trots op dat ik echt doorzet als ik een klus af wil hebben. Alleen lampen ophangen, dat stel ik steeds maar uit, haha!”

Magisch mooi

“Ik vind dat Flow een heel mooi design heeft, het is een rammend vet product. Het geeft mij een magisch mooi gevoel om met Flow al mijn uitgaven en potjes te automatiseren. En ik ben groot fan van de One Cent Challenge, waarmee je op dag één begint met het sparen van één cent, en iedere dag spaar je een cent meer. Door middel van een stukje techniek kunnen we zo mensen helpen om geld opzij te zetten. Ik denk wel dat Flow nog iets eenvoudiger kan. Een eigen flow bouwen is bijvoorbeeld best ingewikkeld. Daarom ga ik m’n best doen om de app nog iets simpeler te maken.”

Meer, meer, meer

“Ik heb geen grote gelddroom. Ik ben gelukkig in mijn werk, leer veel, en verdien genoeg om een fijn leven te hebben. Ik hoef niet financieel onafhankelijk te zijn of bakken met geld te hebben. Natuurlijk denk ik soms wel: als we wat meer geld hadden, zouden mijn vriendin en ik ons huis helemaal af kunnen maken zoals we voor ogen hebben. Maar die dakkapel op zolder komt nog wel een keer. Het hoeft niet altijd meer, meer, meer. Het is goed om tevreden te zijn met wat je hebt.”