Alle blogs, socialmediaposts en andere teksten van Flow komen uit Sharons koker. Als content coördinator zorgt ze voor duidelijke en leuke communicatie die de lezer inspireert en iets leert. Sharon is niet zo goed met techniek, wil het liefst elk weekend iets ondernemen wat ze nog nooit eerder heeft gedaan en schreef een eigen boek over intuïtief eten.

Leuker en makkelijker

“Ik geloof heel erg in de visie van Flow: financiën leuker en makkelijker maken, waardoor mensen meer overzicht krijgen en beter met hun geld omgaan. Mijn taak als content coördinator is om alles heel praktisch en duidelijk uit te leggen aan onze klanten, zodat zij die visie gaan beleven. Ik vind het superleuk om ingewikkelde dingen toegankelijk te maken. Door middel van taal, maar ook door te experimenteren met verschillende communicatievormen. Zo willen we meer met video’s en slideshows op Instagram gaan doen. Ik ben verder verantwoordelijk voor onze blogs, socialmediaposts, websiteteksten en de teksten in de app. Nu schrijf ik nog een deel ervan zelf, maar dat wordt op den duur minder, zodat ik me nog meer met de coördinatie en strategie bezig kan houden.”

Decemberpotje

“Ik werkte nog niet bij Flow toen ik voor het eerst gebruik maakte van de potjesmethode. Het was december en nadat ik Sinterklaas- en kerstinkopen had gedaan bedacht ik: shit, ik heb geen geld meer voor de boodschappen. Op zich geen ramp, ik kon wel even wat geld van onze spaarrekening overmaken. Maar dat voelde natuurlijk niet chill. Toen besloot ik om het geld dat ik uitgaf aan cadeaus door twaalf te delen en dat iedere maand in een potje te stoppen, ons decemberpotje. Dat gaf zo’n fijn gevoel! Niet lang daarna ging ik aan de slag bij Flow, en toen heb ik onze financiën volledig ondergebracht in verschillende potjes. Het zijn er elf, om precies te zijn.”

Meetingdag

“Bij Flow werken geeft me heel veel energie omdat je super veel vrijheid krijgt. We werken meestal uit huis, maar dinsdag is meetingdag en komen de meesten naar ons kantoor in Amsterdam. Dat is altijd heel nuttig én gezellig. Bij Flow verwachten ze niet dat je dagen maakt van exact 9 tot 5, maar wel dat je in totaal genoeg uren maakt. Daarmee leggen ze de verantwoordelijkheid bij jou: niemand zit je achter je broek aan, je moet er zelf voor zorgen dat je op tijd en in goede kwaliteit werk levert. Voor mij werkt dat heel goed. Ik geniet ervan dat ik af en toe in mijn lunchpauze een rondje kan hardlopen. Dat compenseer ik door ‘s avonds nog even door te werken.”

180 musea

“Toen mijn man en ik voor twee jaar naar de VS verhuisden, maakten we elk weekend uitstapjes met onze kinderen. Zo ontdekten we de omgeving en hadden we echte quality time met elkaar, zonder werk en telefoons. Dat beviel zo goed dat we, eenmaal terug in Nederland, dit zijn blijven doen. Wandelen, suppen of naar een museum: we bedenken steeds iets anders. Ik hou dan ook heel erg van nieuwe ervaringen opdoen, en heb het nodig om het huis uit te gaan, op avontuur. Soms denk ik dat onze vier kinderen misschien wel in de meeste musea zijn geweest van alle kinderen in Nederland. De teller staat inmiddels op 180. Soms gaan we eropuit en dan blijkt het tegen te vallen. Gelukkig maakt een ijsje dan heel veel goed.”

Eigen website

“Doordat mijn man websites bouwt en ik goed ben in contentcreatie, ontstond het idee voor een eigen website waarop we verslag doen van al onze uitjes. Op nederlandsglorie.nl vind je alle plekken waar we tot nu toe zijn geweest: van restaurants en kastelen tot musea en buitenactiviteiten. In de omgeving van Utrecht, waar we wonen, hebben we ongeveer alles gedaan wat je maar kan doen. Laatst hebben we een tent gekocht, zodat we ook wat verder van huis erop uit kunnen gaan, bijvoorbeeld naar Friesland, Drenthe of Limburg. Die tent geeft ons een hoop vrijheid, daar gaan we deze zomer goed gebruik van maken.”

Tech geeks

“Ik ben niet zo goed met techniek, en in een team als Flow, tussen allemaal Apple-lovers, valt dat wel op, haha. In iedere Zoomcall hoor je mij altijd als enige: ‘O, wacht, m’n microfoon…’ en ‘Horen jullie mij?’ Laatst lukte het ook al niet om verbinding te maken in Google Meet. Gelukkig zijn de hulptroepen dan zo ingeschakeld, met al die tech geeks om me heen.”

Geen budgetdiëet

“Als ik nu terugkijk op hoe ik eerst mijn geldzaken regelde, denk ik: het ging op zich prima toen, op gevoel, en af en toe wat van m’n spaarrekening snoepen. Maar met de kennis van nu was het toen wel echt een troep, haha. Dat ik nu precies inzicht heb in mijn geld geeft me heel veel rust. En ik doe niet aan budgetdiëten hoor, ik wil gewoon in het hier en nu genieten en ik rond mijn budgetten altijd af naar boven.”

Intuïtief eten

“Naast mijn werk bij Flow heb ik mijn eigen online gezondheidsplatform. Hier help ik vrouwen om gezonder en fitter te worden op een intuïtieve manier. Dat wil zeggen: ik leg in mijn coaching niet de nadruk op wat je allemaal niet mag eten, maar onderzoek juist waarom mensen eten wat ze eten. Diëten gaat over dingen moeten of niet mogen, en intuïtief eten gaat over: wat wil ik? Daarin moedig ik mensen aan om gezond te eten en betere keuzes te maken. Ik heb er een boek over geschreven: Voed jezelf zo. Het leuke is dat ik er nu achter kom dat gezond eten en gezond met je geld omgaan helemaal niet veel van elkaar verschillen. In beide gevallen gaat het om: wat wil je bereiken? Zorg dat je dat doel voor ogen houdt, en dat je de juiste tools vindt (zoals Flow, of zoals een voedingsschema) om je te helpen je doel te behalen.”