Monica zorgt er als Office Manager bij Flow voor dat het haar collega’s aan niets ontbreekt. Ze is van origine Indonesisch, maar werd tijdens haar studie verliefd op Friesland, waar ze nu woont. Ze organiseert graag events, spaart voor rijlessen en kan drinken als een vent.

Manusje van alles

“Ik ben Flow’s Office Manager, ook al hebben we amper een kantoor - alleen op dinsdag huren we een ruimte. Toch is er genoeg voor mij te doen: van het regelen van administratieve zaken en het beantwoorden van klantvragen tot het organiseren van events. Ik ben een soort manusje-van-alles, en doe allerlei dingen die niet met de app te maken hebben. Ik vind het leuk om dingen te organiseren en ervoor te zorgen dat mijn collega’s blij zijn in hun werk. Zo gaf onze stagiair laatst aan dat hij het persoonlijke contact met collega’s soms mist, omdat we veel vanuit huis werken. Nu ben ik aan het kijken of we een soort online ‘koffiepauzes’ kunnen invoeren, ter bevordering van de sociale cohesie.”

Corona-hond

“Werken vanuit huis vind ik heel fijn. Ik woon in Leeuwarden, en als ik iedere dag naar Amsterdam zou moeten afreizen zou ik denk ik helemaal gek worden. En dan hebben mijn vriend en ik ook nog een hond, een Amerikaanse akita die Kuma heet. Dat betekent ‘beer’ in het Japans, want met z’n dikke vacht is ‘ie ook net een beer. Kuma is een echte corona-hond, die middenin de pandemie bij ons kwam. Hij zit nu in z’n puberteit en wordt ineens boos als we hem een tijdje alleen laten. Dan haalt hij alle vuilnis uit de prullenbak, wat een enorme zooi geeft. Als het goed is, is het een fase, en wordt het gauw beter. Ik hoop het maar, haha!

Liefde voor Leeuwarden

“Ik ben opgegroeid in Jakarta en naar Leeuwarden verhuisd toen ik vier jaar geleden Leisure and Events Management ging studeren. Al gauw wist ik dat ik hier niet meer weg wilde. Ik houd ervan dat het hier in Friesland zo rustig is. Leeuwarden is groot genoeg voor leuke cafés en restaurants, maar niet zo groot als Amsterdam of Jakarta, waar iedereen individualistisch, gehaast en niet zo vriendelijk is. Als je in Leeuwarden over straat loopt, word je vaak gegroet door voorbijgangers die je helemaal niet kent. Dat is toch superleuk!”

Spaardoelen

“Sinds ik bij Flow werk - mijn eerste fulltime baan - heb ik wat meer te besteden. Nu kan ik geld opzij zetten, en dat is erg welkom want ik wil mijn rijbewijs halen. Daarna is mijn spaardoel een eigen auto, en dáárna een huis. Een vriend, die uit Leeuwarden komt, wil het liefste in China wonen, maar ik houd hem hier, in Friesland. Als het aan mij ligt gaan ik hier nooit weg.”

Een beetje pit

“Nu kerst eraan komt, ben ik bezig met een kerstpakket en een event voor alle Flow-collega’s. Het moet leuk zijn voor zowel de mensen hier in Nederland, als voor de collega’s die in Georgië of Zuid-Afrika wonen. Daar zoek ik de balans in: offline en online. Verder ben ik druk met het beantwoorden van klantvragen. Ik ben hun eerste contactpersoon, en als ik de vraag niet kan beantwoorden, breng ik ze in contact met iemand bij Flow die dat wel kan. Ik vind het superleuk dat mijn baan zo divers is. Dat had ik ook gezegd in mijn sollicitatie: divers, en met een beetje pit. Ik ben van nature vrij georganiseerd, dus vind het leuk om af en toe onder druk te moeten presteren. Ik houd wel van een uitdaging.”

Work-life-balance

“Wat ik mis aan Indonesië? Het lekkere eten! Als mijn familie hier op bezoek komt nemen ze mijn lievelingseten mee: gefrituurde eend. Dat maakt mijn moeder zelf thuis en ze neemt het diepgevroren mee in haar koffer. Ik stop het in mijn vriezer, en dan kan ik weer even vooruit. Maar wat ik weer heel fijn vind aan het leven in Nederland, is de work-life-balance. Op vrijdagmiddag rond een uur of 5 is het werk wel klaar hier en gaat iedereen de stad in voor een borrel. Waar ik vandaan kom is het heel gewoon dat je baas op vrijdagavond om 8 uur nog een meeting plant. Ik wil niet alleen maar keihard werken de komende 40 jaar zonder dat ik tijd heb om met vrienden en familie door te brengen.”

Wijn en whiskey

“Toen we een tijdje geleden met heel Flow op work trip waren, heb ik iedereen verbaasd met mijn drinkkwaliteiten. Ik ben 1 meter 50 lang, maar ik kan drinken als een vent van 2 meter. Ik kan ongeveer alles drinken, maar houd het meeste van wijn en whiskey. M’n collega’s waren onder de indruk en ook een beetje bezorgd, haha. Ik heb dat drinken hier in Nederland geleerd, gewoon doordat ik bevriend ben met veel boeren, en met hen mee borrel. Het lijkt me tof om een keer naar zo’n schuurfeest ergens in een weiland te gaan. Dat staat nog op mijn bucketlist.”