Sportief, reislustig en een probleemoplosser in hart en nieren: dat is Darragh, één van de nieuwste aanwinsten van Flow. Deze Ierse full-stack developer groeide op met zijn vaders verhalen over Amsterdam. Na de pandemie besloot hij zijn koffers te pakken en zelf eens in onze hoofdstad te gaan kijken.

Waarom Nederland?

"Reizen is altijd een grote liefde van mij geweest. Eén van de redenen waarom ik software engineering ben gaan studeren was de mogelijkheid om overal te kunnen werken. Helaas had ik die kans niet na mijn studie, vanwege Covid. Maar toen de grenzen weer open gingen, was ik weg.

Mijn vader woonde in de jaren '70 in Amsterdam en had altijd goede dingen te zeggen over Nederland, wat zeker een invloed had op mijn beslissing. Tot nu toe heb ik het naar mijn zin hier. Voor vertrek waarschuwden mensen mij al voor de Nederlandse directheid, maar ik heb die helemaal omarmd. Het voordeel daarvan is dat vergaderingen hier veel korter zijn!”

Altijd nieuwsgierig geweest

"Mijn interesse in software engineering begon in feite met hardware. Met mijn vader haalde ik vroeger oude computers, printers en faxmachines uit elkaar, om ze daarna weer in elkaar te schroeven.

Problemen oplossen ging me goed af, en het was dan ook een kwestie van tijd voor het eerste programmeerboek op mijn pad kwam: ‘C++ for Dummies’. Door dat boek voelde ik me inderdaad een dummy, maar ik liet me niet uit het veld slaan en besloot op latere leeftijd softwareontwikkeling te studeren."

Van front-end naar full-stack

Toen ik begon in de techwereld, was ik voornamelijk bezig met front-end-ontwikkeling, in JavaScript en HTML. Mijn nieuwsgierigheid trok me ook naar back-end-talen, zoals Python en Java.

Bij een vorige werkgever werkten we aan een geautomatiseerd systeem dat internationale arbeidscontracten maakte. Dat project opende definitief mijn ogen voor de full-stack-ontwikkeling. Bij deze werkgever kon ik zowel de gebruikerservaring aan de voorkant als de efficiëntie van de back-end processen verbeteren, wat cruciaal was voor mijn groei naar een full-stack developer.

Een rol bij Flow

"Een recruiter benaderde me voor de full-stack-positie bij Flow. Ik was direct geïntrigeerd door het idee van geldautomatisering en werd nog enthousiaster nadat ik met de B2C-app van Flow had gespeeld. Ik kwam bij Flow tijdens de overgang naar B2B en was onder de indruk van de strategie om de beperkingen van de B2C-app aan te pakken, vooral de uitdagingen met het verbinden met grote banken."

Problemen oplossen

"Wat ik het leukst vind aan mijn werk bij Flow is het oplossen van complexe problemen en het werken aan de automatisering van financiële processen, waardoor onze klanten efficiënter en effectiever kunnen werken. Ik geniet ervan om dingen te bouwen die het leven van mensen makkelijker maken, en dat is wat ik blijf nastreven.

Ik heb altijd veel gesport, en ik vind dat teamsporten veel gemeen hebben met softwareontwikkeling – iedereen heeft een rol, maar je kunt altijd een teamgenoot helpen of zelf hulp krijgen. In mijn vrije tijd doe ik graag aan hardlopen; het houdt me fit en het test meteen mijn probleemoplossend vermogen en mijn creativiteit als ik een binnendoorweggetje naar huis zoek!"

Toekomst en inspiratie

"Binnen Flow Your Money wil ik een sleutelrol spelen in onze projecten en een hoge kwaliteit werk afleveren. Buiten het werk om lees ik me goed in over nieuwe ontwikkelingen in tech. Mijn huidige motto? Wow to win – geïnspireerd door het werk dat we hier doen en de hoge ambities die we bij Flow hebben."