Jonne zorgt bij Flow voor toekomstige samenwerkingen met verschillende partijen. Als hij dinsdag naar het Flow kantoor komt, is hij die dag vijf uur aan het reizen. Maar dat vindt hij het wonen op Texel helemaal waard. Hij vindt het fijn om zonder duidelijke structuur te werken, houdt niet van pils en heeft net een spiksplinternieuwe caravan gekocht.

Samenwerken

“Bij Flow ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van partnerships. Tot nu toe focussen we op de verkoop van onze app aan consumenten, zzp’ers en freelancers. In de toekomst willen we ook graag met bedrijven samenwerken, zoals neobanks, boekhoudsoftware- en payroll automation-bedrijven. Het idee is om bij zo’n partner ons product - Flow dus - of delen daarvan te integreren in hun platform of app. Zodat zij onze functionaliteit, het automatiseren van je geldflows, kunnen aanbieden aan hun klanten. Je zou denken dat bijvoorbeeld banken die functionaliteit allang zelf hebben gebouwd, maar dat is dus vaak niet zo. Flow kan meerdere banken connecten, dat is een van onze krachten.”

Eiland

“Sinds anderhalf jaar wonen mijn vrouw en ik op Texel met onze twee kinderen. Zij komt hier vandaan, maar ook voor mij was het na jaren vlakbij Brussel te hebben gewoond een soort thuiskomen hier op het eiland. Wat natuur betreft is het zó rijk: je hebt bos, strand, duinen, velden en kunt hier fantastisch fietsen. Dat doe ik ook veel met mijn gezin, net als boswandelingen maken, naar het strand of een visje eten. Het fijne is dat hier, naast alle natuur, alles is wat je nodig hebt: restaurants, winkels, een bioscoop. Ja, Texel is natuurlijk wel een uithoek. Ik moet nog voor half 7 de deur uit om rond 9 uur op kantoor te zijn. En vanaf half 10 ‘s avonds is het eiland niet meer bereikbaar. Gelukkig heb ik de laatste boot nog nooit gemist.”

Meetlat

“We zijn bij Flow al benaderd door meerdere  partijen die willen onderzoeken of we kunnen samenwerken. Dat is heel tof. Zelf kijken we ook goed met wie een partnership aan zouden kunnen gaan. Ik ben nu een scoringsmechanisme aan het opzetten, een soort meetlat waarlangs we verschillende potentiële partners kunnen leggen. Het is bijvoorbeeld een pluspunt als een bedrijf zelf ook al op een manier bezig is met geldpotjes, en wij hen kunnen helpen dat verder te professionaliseren. Ook is het een pre wanneer ze gefocust zijn op B2B, en natuurlijk als ze ervan houden om samen te werken. Op dat soort zaken toets ik allerlei bedrijven, samen met het team. In het komende kwartaal gaan we een lijst opstellen van mogelijke partners met wie we een volgend stadium in willen. En binnen een jaar willen we met 1 partner een integratie gaan doen.”

Pils

“Er zijn met mij denk ik maar weinig mannen die geen pils drinken. Ik zou het omschrijven als een soort water met een ontiegelijk vieze smaak, wat ik nooit zal drinken. Ik houd daarentegen wel van een goede Nederlandse of Belgische tripel, dat bier is veel voller van smaak. Heel hard doordrinken, daar doe ik niet aan; voor mij gaat het om kwaliteit in plaats van kwantiteit. En in een restaurant kies ik dan weer eerder voor een goede rode wijn.”

Fun factor

“Wat mij trekt aan werken bij Flow, is dat er nog geen voltooide structuur is. Hierdoor is er veel ruimte om dingen te ontwikkelen en aan te passen. Ik gedij daar goed bij, laat mij maar een beetje zwemmen, dan zorg ik er zelf voor dat die structuur er wel komt. Verder geloof ik echt in ons product, en denk ik dat we een heel goede balans hebben gevonden tussen de functionaliteit en de fun factor. Dat geldt trouwens niet alleen voor de app, maar ook voor de sfeer bij Flow. De focus ligt op de werknemers, die allemaal input leveren waar ook echt naar geluisterd wordt. Het gaat er hier heel gelijkwaardig aan toe, zonder hiërarchie. En iedereen heeft plezier in z’n werk en wil voor het beste resultaat gaan. Daar krijg ik superveel energie van, zeker omdat ik doe wat ik leuk vind: het uitwerken van nieuwe richtingen.”

Caravan

“Ik moet eerlijk bekennen dat Flow mijn geldgedrag nog niet heeft veranderd. Mijn vrouw is beter in het regelen van de uitgaven dan ik: zij koopt nooit onnodige dingen, en remt mij in het doen van spontane aankopen. Bijvoorbeeld uit eten gaan - ik ben niet zo van het koken. Het is maar goed dat ze mij een beetje in toom houdt, anders hadden we nooit de caravan kunnen betalen die we net hebben gekocht. Hij wordt pas in februari geleverd, dus we kunnen ons nog even goed verheugen. Zo’n eigen huis op wielen lijkt ons ideaal met twee jonge kids, ik heb namelijk een hekel aan alles steeds maar in- en uitpakken. Straks hebben we alles wat we nodig hebben direct bij ons, en het zijn ook nog eens onze eigen spullen. Daar kijk ik erg naar uit, haha!”

Stoppen met werken

“Ik vind alles wat met financiële onafhankelijkheid te maken heeft ontzettend interessant. Zelf investeer ik mijn geld ook, aan sparen doe ik niet, want dat levert niets op. De samenwerking tussen Flow en bijvoorbeeld een partij als Meesman vind ik heel sterk, omdat deze mensen hulp biedt bij de vraag: hoe regel je je geldzaken voor de toekomst? En alleen als je dat goed geregeld hebt, kun je op een gegeven moment stoppen met werken omdat het moet, en kun je gaan doen wat je misschien wel echt heel leuk vindt zonder over verdienen na te hoeven denken. Voor mij zou dat nu nog steeds Flow zijn, zeker weten, maar bezig zijn met duurzame innovatie lijkt me ook cool.”