Head of Growth Vlad moet ervoor gaan zorgen dat de Flow-app in de handen van de juiste gebruikers komt, die er ook echt wat aan hebben. Vlad komt uit Roemenië, werd verliefd op Den Haag, krijgt braakneigingen van rozijnen en houdt van de Nederlandse directheid.

Head of Growth

“Flow heeft een geweldig product, maar nog lang niet iedereen kent het. Het is daarom mijn taak als Head of Growth om ervoor te zorgen dat de app in handen van gebruikers komt die er echt wat aan hebben en het waarderen. Ik werk nauw samen met collega’s van marketing en met het product team. Zo ben ik samen met hen bezig om het onboarding proces te optimaliseren. We brengen het terug tot allemaal kleine stapjes en proberen die zo simpel en duidelijk mogelijk te maken voor onze toekomstige gebruikers. Zo zorgen we ervoor dat zij tijdens dat proces niet vastlopen, zich niet gaan vervelen en de stappen volgen tot aan het einde, als ze klant van Flow zijn.”

Op slag verliefd

“In mei dit jaar bezochten mijn vriendin en ik vrienden van ons uit Roemenië die in Den Haag wonen. Ik was al wel eerder in Nederland geweest, maar alleen in Amsterdam voor werk. Mijn beeld was dat het hier toeristisch en druk is, maar in Den Haag zag ik hoe mooi het strand en de rest van de omgeving zijn. Ik was op slag verliefd en wilde meteen verhuizen. Mijn vriendin dacht daar anders over, dus bleef ik haar maar vertellen over de voordelen van wonen in Nederland, en dan het liefste Den Haag: hoe makkelijk je van punt A naar B kunt reizen met het openbaar vervoer, hoe goed alle administratieve dingen geregeld zijn, en wat voor fijne plek het is om je kinderen te laten opgroeien. Dat hielp: na lang op haar inpraten was ze om!”

Goede klik

“Toen mijn vriendin en ik hadden besloten dat we naar Nederland wilden verhuizen, maakten we een lijst met dingen die we moesten doen: ons appartement in Roemenië verkopen, de Nederlandse taal leren, onderzoeken waar we wilden gaan wonen, en - niet onbelangrijk - een baan vinden. De dag nadat we de knoop hadden doorgehakt las ik over Flow op een website met startup-nieuws. Meteen was mijn interesse gewekt, en na wat research werd ik nog enthousiaster. Finance en automation zijn al jaren een grote passie van me. Ik probeer altijd in zo min mogelijk tijd zoveel mogelijk te bereiken. Flow optimaliseert natuurlijk je geldzaken, en dat vind ik supergaaf. Toen ik Niels sprak, hadden we meteen een goede klik en we zaten op één lijn wat betreft de toekomst van personal finance. Het gesprek daarna met Daan en Ronald was ook heel fijn. En inmiddels werk ik al bijna twee maanden bij Flow.”

Recht voor z’n raap

“Ik heb beperkte ervaring met Nederlanders, maar tot nu toe vind ik iedereen heel vriendelijk. In Roemenië zijn de mensen dat ook hoor, maar wat ik zo fijn aan Nederlanders vind is dat iedereen zo direct is. In Roemenië geven we sociaal wenselijke antwoorden, hier zeggen mensen gewoon wat ze vinden. Recht voor z’n raap, dat vind ik eerlijk gezegd veel waardevoller.”

3D-printen

“Ik ben dol op nieuwe dingen leren. Iedere paar maanden heb ik wel een nieuwe hobby, waar ik me even helemaal in verlies. Maar dan raak ik al gauw verveeld, en richt ik me weer op iets anders. Sinds een tijdje ben ik bezig met 3D-printen. Ik heb 2 3D-printers en het toffe is dat je nieuwe onderdelen om je printer uit te breiden gewoon zelf kunt printen. Verder heb ik interesse voor geschiedenis, politiek en technologie en wat sport betreft houd ik van hardlopen, wielrennen en in de winter snowboarden. Dat is een van de weinige nadelen aan Nederland: jullie hebben geen bergen.”

Braakneigingen

“Ik eet alles, met één belangrijke uitzondering: rozijnen. Alleen als ik naar die dingen kijk krijg ik al braakneigingen. Het is vooral de textuur die ik vreselijk vind; ze zijn zacht en sponzig maar tegelijkertijd ook hard. Vaak word je er ook door verrast, dan zitten ze ineens in een taartje of een salade. Het ergste is wanneer ze door de yoghurt heen zitten, dan zie je het letterlijk niet aankomen. Als ik per ongeluk een rozijn eet, is mijn dag gewoon verpest. Rationeel gezien weet ik dat rozijnen echt niet zo vies zijn, maar ik kan er gewoon niet tegen. Verder ben ik heel normaal hoor, haha!”

Verloving

“Begin dit jaar, met Sint Nicolas - een Roemeense feestdag die het meest lijkt op een soort mini-kerstmis - heb ik mijn vriendin ten huwelijk gevraagd. We hebben samen de traditie om een lijst te maken met verschillende soorten cadeautjes, bijvoorbeeld: iets in de kleur groen. En dan moeten we elkaar dat allebei cadeau doen. Een van de onderwerpen die ik op de lijst had gezet was: iets waar je me al lange tijd over lastigvalt. Dat was dus: gaan trouwen. Toen ik haar vroeg had ze een onesie aan, een van de cadeau’s die ik haar eerder die avond had gegeven. Dus op alle foto’s met haar verlovingsring zat ze in een unicorn-outfit.”

Duidelijke visie

“Iedereen die bij Flow werkt, is super slim en gedreven, daar ben ik echt van onder de indruk. Net als hoe goed alles georganiseerd is. Het lijkt misschien niet zo aan de buitenkant, maar ik merk echt dat er een duidelijke visie is en dat we allemaal meewerken aan een hoger doel: financiële rust voor iedereen mogelijk maken. Alles wordt ook goed gedocumenteerd bij Flow. Ik heb meerdere startups van dichtbij gezien en Flow verschilt daar echt van, in positieve zin.”