Jorik Bisschop laat zien hoe hij Flow gebruikt

Jorik Bisschop (26) is accountmanager New Business bij een marktleider voor bedrijfshygiëne & veiligheid. Hij gebruikt Flow sinds een jaar, belegt vanaf z’n 22ste in indexfondsen, losse aandelen, crypto en in goud en geeft het liefste geld uit aan zijn gifkikkers.

Spaarrekening plunderen

“Voordat ik Flow gebruikte had ik geen idee hoeveel van mijn geld iedere maand op ging aan vaste lasten. Alle automatische incasso’s werden afgeschreven van dezelfde rekening als waarop m’n geld binnenkwam. Het kwam best wel eens voor dat ik nog maar 25 euro op mijn rekening had staan en ik dacht: shit! De incasso van mijn zorgverzekering komt er nog aan. Eigenlijk iedere maand haalde ik wel een beetje van mijn net ingelegde spaargeld weer terug, omdat ik anders niet uitkwam met m’n geld.”

17 automatische incasso’s

“Toen ik Flow een jaar geleden ging gebruiken, ben ik in mijn geldzaken gedoken. Wat bleek? Ik heb iedere maand 17 automatische incasso’s lopen, van abonnementen en verzekeringen tot aan m’n hypotheek. Daar had ik voor die tijd echt geen idee van. Maar nu dus wel, en daardoor weet ik precies hoeveel ik te besteden heb. Je moet er één keer even goed voor gaan zitten en alles instellen in de app, maar daarna heb je er geen omkijken meer naar. Flow verdeelt mijn geld automatisch over verschillende potjes: vaste lasten, boodschappen, sparen en beleggen. De app is hartstikke ideaal.”

Geld zien groeien

“In mijn jeugd kreeg ik vaak geld van familie voor m’n verjaardag. De volgende dag bracht ik dat naar de bank, om het op mijn spaarrekening te zetten. Toen ik 16 werd ging ik in een supermarkt werken, waardoor ik nog meer kon sparen. Eigenlijk wilde ik een quad kopen om op te rijden, maar toen ik die 2.700 euro eenmaal bij elkaar had dacht ik: zonde om al dit geld aan zo’n ding uit te geven. Dus ik besloot door te sparen voor mijn autorijbewijs. Ik weet nog hoe leuk ik het vond om te zien hoe mijn geld alsmaar groeide. En dat is nog steeds zo, haha!”

Een beetje pijn

“Mijn grootste uitgave was mijn huis, dat ik op mijn 24ste kocht. Bij de aankoop moest ik zelf bijna 20.000 euro inleggen, en dat lukte me omdat ik genoeg had gespaard. Een andere grote aankoop was mijn motor, alweer vijf jaar geleden. Ik heb ‘m cash betaald, 3.600 euro in briefjes van vijftig. Jemig, wat heb je dan veel geld in je handen! Dat deed wel een beetje pijn. Op de bank zijn het maar cijfertjes, maar zo in je hand is toch een ander verhaal. Gelukkig was het geen miskoop. Op zomerse dagen vind ik het heerlijk om te touren op mijn motor.”

Beleggen in goud

“Iedere maand maakt Flow automatisch 401 euro over naar mijn beleggingspotje. Hiervan gaat 400 euro naar mijn indextrackers bij Meesman en die ene euro is voor de opslagkosten van mijn goud. Een tijdje geleden heb ik via een tussenpartij goud gekocht, gewoon om te kijken van: wat doet dat nou? Ik beleg ook in Bitcoin en koop zelf aandelen bij DeGiro, maar dat is niet helemaal mijn cup of tea. Het is leuk om het erbij te doen en zo mijn risico te spreiden, maar indexbeleggen vind ik een stuk makkelijker voor de lange termijn.”

Fikse kortingen

“Als een van m’n abonnementen afloopt, bel ik altijd een rondje langs verschillende providers voor het beste aanbod. Kost je een half uurtje, maar dan krijg je soms echt fikse kortingen, die niet op hun website staan. Zoals een tijd terug bij m’n internet en tv-abonnement van Ziggo. Dat kost normaal bijna 90 euro per maand, en ik kreeg ‘m voor nog geen vijftig euro. Toen ik een jaar later weer korting wilde, kon dat niet. Bij KPN kon ik een gratis soundbar ter waarde van 300 euro krijgen. Toen ben ik natuurlijk overgestapt. Op werk krijg ik salestrainingen, waarvan ik sommige technieken ook voor dit soort zaken kan gebruiken. Maar, training of niet, ik zou iedereen aanraden om het te proberen.”

Gifkikkers

“Het liefste geef ik geld uit aan mijn hobby’s, en dat zijn mijn beesten. Ik heb aquaria en een leuke kat. Verder heb ik een grote volière in mijn tuin, van 10 meter lang. Daar houd ik allerlei vogels in. En dan heb ik nog mijn paludarium met gifkikkers, dat vind ik hele mooie dieren. In mijn huis heb ik dus een soort klein tropisch regenwoud! Het leukste is als m’n gifkikkers en vogels jonkies krijgen, die verkoop ik dan weer. Met dat geld kan ik weer nieuwe beestjes of voer kopen. Zo houden de hobby’s zichzelf een beetje in stand.”

Helemaal vanzelf

“Naast mijn vaste salaris kan ik maandelijkse bonussen verdienen. De bonus is verschillend en afhankelijk van o.a. de omzet die ik heb gedraaid. Wat ik geweldig vind aan Flow, is dat ik kan instellen dat als er extra geld binnenkomt, het automatisch wordt verdeeld over mijn spaar- en beleggingspotjes. Mijn spaarrekening wordt met zo’n bonus aangevuld tot 15.000 euro. Als er dan nog geld over is, gaat dat naar mijn beleggingsbuffer-potje om bijvoorbeeld via Meesman het extra geld te beleggen, naast de maandelijkse inleg van 400 euro. Als je dat handmatig moet doen, is dat toch weer een drempel. Bij Flow hoef je het maar een keer in te stellen, en daarna gaat het helemaal vanzelf.”

Jorik laat zijn Flows zien

Automatisch indexbeleggen met Flow & Meesman

Nu spaargeld al tijden niets meer oplevert en de aandelenkoersen stijgen, hebben steeds meer mensen last van beleggingskoorts. Toch is beleggen voor een grote groep mensen nog heel spannend en geeft het vaak onrust: wat doet een bedrijf op de beurs, stijgt of daalt de koers, heb je wel de juiste keuzes gemaakt?

Indexbeleggen is een eerlijke en eenvoudige manier van beleggen waarmee je op de lange termijn je vermogen kunt laten groeien. Bij Meesman kan je maandelijks een bedrag inleggen en alles gaat verder vanzelf. Dat past helemaal bij de geld methodes op de Flow app. Kies voor lekker lui vermogen opbouwen met Flow en Meesman indexbeleggen. Stel het gratis in, kies je geldmethode en start met indexbeleggen.

Begin vandaag met het koppelen van je Meesman fondsen in de Flow app, of bekijk of Meesman iets voor jou is.